Wat is een sandwichpaneel?

Een sandwichpaneel bestaat uit twee metalen platen met ertussen een laag isolerend materiaal. Sandwichpanelen danken hun naam dus aan het feit dat het isolerende materiaal ‘gesandwicht’ wordt door de twee buitenplaten. Omdat de twee metalen platen niet met elkaar in verbinding staan, kunnen er geen koudebruggen ontstaan, waardoor een sandwichpaneel een hoge isolatiewaarde heeft. Sandwichpanelen kunnen zowel voor dak- als gevelbedekking, alsmede als tussenwanden gebruikt worden. De dakpanelen zijn zowel op hellende daken als op platte daken te gebruiken.

Sandwichpanelen plaatsen

Onze sandwichpanelen worden gebruikt bij nieuwbouw en renovatie van kantoren en industriële gebouwen. Ook in woningen en appartementen wint deze vorm van isolatie aan populariteit. Bent u van plan om binnenkort nieuwe sandwichpanelen te plaatsen? Het is een klus waar u zelf aan kunt werken. Lees hier meer over in onze montagehandleiding voor sandwichpanelen.

sandwichpaneel

Verschillende soorten sandwichpanelen

Bij sandwichpanelen maken we onderscheid tussen wandpanelen en dakpanelen.

Bekijk ons aanbod sandwichpanelen dak
Bekijk ons aanbod sandwichpanelen wand

Vragen?

Heeft u nog vragen over onze sandwichpanelen? Heeft u bijvoorbeeld advies nodig over het plaatsen en de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Ons team staat voor u klaar met professioneel advies en jarenlange ervaring.