Waarom geïsoleerde platen?

Waarom zou u kiezen voor geïsoleerde dakplaten? Wat zijn geïsoleerde platen eigenlijk en in welke vormen zijn ze te verkrijgen? Valt er überhaupt voordeel mee te behalen? Dit zijn allemaal vragen die bij u op kunnen komen wanneer u bezig bent met een project waar wand- of dakbedekking bij komt kijken. Op deze pagina kunt u de antwoorden op deze vragen vinden.

Lees de montagehandleiding

Wat zijn geïsoleerde platen?

Geïsoleerde platen (of geïsoleerde dakplaten) zijn platen die gebruikt kunnen worden bij de wand- en/of dakbedekkingen van verschillende constructies. Door hun relatieve lage prijzen per vierkante meter worden de platen vaak gebruikt bij ruimtes in bedrijfssectoren, zoals loodsen, bedrijfshallen, bedrijfsschuren, stallen en meer. Maar omdat de platen ook beschikbaar zijn als dakpanprofielplaten komen we ze ook steeds vaker tegen bij nieuwbouwhuizen. De platen hebben een ingebouwde isolatie, waardoor er geen ‘losse’ isolatie tegenaan gebouwd hoeft te worden.

sandwichpanelen dak geïsoleerde platen

Sandwichpanelen dak

€ 24,95 per m²!

sandwichpanelen wand geïsoleerde platen

Sandwichpanelen wand

€ 19,95 per m²!

dakpanprofielplaten geïsoleerd

Geïsoleerde dakpanprofielplaten

€ 43,95 per m²!

Welke geïsoleerde platen zijn er?

Er zijn verschillende soorten geïsoleerde platen. Zo zijn er bijvoorbeeld sandwichpanelen. Deze panelen bestaan uit twee metalen platen met hiertussen een dikke laag isolatiemateriaal. Omdat de twee platen hierdoor niet met elkaar in verbinding staan, wordt een enorm hoge isolatiewaarde behaalt. De sandwichpanelen zijn verkrijgbaar in zowel wand- als dakpanelen. Daarnaast zijn er ook onduroofplaten, wat golfplaten met een isolatielaag zijn. Tot slot hebben we geïsoleerde dakpanprofielplaten. Dit zijn platen met een ingebouwde isolatie en een dakpanprofiel, waardoor ze er uitzien als reguliere dakpannen. Neem eens een kijkje in ons assortiment voor meer informatie over de verschillende platen.

Wat zijn de voordelen?

Het gebruik van geïsoleerde platen brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste zit de isolatie in de platen ingebouwd of op de platen bevestigd, waardoor u geen losse isolatie meer aan hoeft te brengen in uw constructie. Ten tweede bieden de platen een goede bescherming tegen de elementen, zoals vocht, neerslag, hitte en kou, waardoor uw producten en machines minder tot niet meer onderhevig zijn aan temperatuurverschillen en condensvorming. Hier kunt u veel schade mee voorkomen. Ten derde voorkomt u met een goede isolatie ook nog eens onnodig hoge rekeningen ten gevolge van warmteverlies.

Voordelen op een rij

  • Geen losse isolatie nodig
  • Schade wordt voorkomen
  • Geen onnodig hoge rekeningen

Meer informatie? Lees hier het onderdeel ‘Isolatie’ uit ons artikel ‘Alles over Dakplaten’:

alles over dakplaten - waarom geïsoleerde platen

Verdere vragen?

Heeft u verder nog vragen over het gebruik van geïsoleerde platen? Bent u benieuwd naar welke platen de beste optie zijn voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team aan ervaren experts kan al uw vragen beantwoorden en we helpen u met plezier verder op weg.

Neem contact op!