Voor- en nadelen van composiet vlonderplanken

compositie vlonderplanken

Composiet vlonderplanken zijn de afgelopen jaren mateloos populair. We verkopen ze zoveel, dat er wel geen nadelen lijken te zijn aan composiet vlonderplanken: mensen focussen voornamelijk op de voordelen die dit innovatieve materiaal met zich meebrengt. De voordelen zijn er zeker, maar soms wegen de nadelen van composiet vlonderplanken daar niet tegenop. Wij zetten de voor- en nadelen van composiet vlonderplanken overzichtelijk voor je op een rij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken! Past een composiet vlonderplank bij jouw project, of moet je toch op zoek naar een andere oplossing?

Bekijk onze compositie vlonderplanken

Waar zijn composiet vlonderplanken van gemaakt?

De naam ‘composiet’ verraadt al een beetje waar deze vlonderplanken van gemaakt zijn: het is een samenstelling van meerdere materialen. Composiet is samengesteld uit een combinatie van hout en kunststof. De verdeling is ongeveer 50-50: hierdoor profiteer je van de voordelen van beide materialen. Waar kunststof ervoor zorgt dat de vlonderplanken nagenoeg onderhoudsvrij zijn, zorgt het hout in de samenstelling toch voor natuurlijke looks.

Waar worden ze voor gebruikt?

Naast vlonders voor aan het water kun je ook prima een mooi terras leggen met composiet vlonderplanken. Waar dan ook om het huis! Langs het water komt dit materiaal extra goed tot zijn recht, mede dankzij de water- en vochtbestendige eigenschappen van composiet. Maar dit komt je natuurlijk overal waar je een buitenvloer wil leggen goed van pas, met dank aan ons regenachtige Nederlandse klimaat. De planken worden niet glad en zijn makkelijk schoon te maken. De slijtvaste kwaliteiten van de vlonderplanken maken dat we dit type planken ook steeds vaker terugzien in schuttingen: makkelijk in elkaar te zetten, en nagenoeg onderhoudsvrij!

Voordelen composiet vlonderplanken

De voordelen van composiet vlonderplanken zijn wat hen de laatste jaren zo populair hebben gemaakt. En dat zijn er vele! Voor veel mensen wegen de voordelen van dit mooie materiaal absoluut op tegen de nadelen van composiet vlonderplanken. Of dit in jouw geval ook geldt, is natuurlijk helemaal aan jou! Laten we eerst kijken naar de voordelen van composiet vlonderplanken.

Onze compositie vlonderplanken

Composiet vlonderplanken

Vlonderplanken composiet naturel

 38,95 incl. btw

Composiet vlonderplanken

Vlonderplanken composiet oud grijs

 42,45 incl. btw

Composiet vlonderplanken

Vlonderplanken composiet antraciet

 38,95 incl. btw
nadelen compositie vlonderplanken

Nadelen composiet vlonderplanken

Het kan uiteraard niet alleen maar rozengeur en maneschijn zijn. Hoewel de voordelen fantastisch lijken, kleven er natuurlijk ook nadelen aan composiet vlonderplanken. Met name op het gebied van flexibiliteit en uitstraling leggen deze planken het nog wel eens af tegen de alternatieven. De nadelen van composiet vlonderplanken zijn dus niet te ontkennen. Welke dit precies zijn, lees je hieronder!

Alternatieven voor vlonderplanken van composiet

Wat als de nadelen van composiet vlonderplanken maken dat je toch een andere keuze wil maken? Welke opties heb je dan voor je terras of je vlonder? De meeste mensen gaan dan toch voor een houtsoort. Vanwege de warme uitstraling, omdat het makkelijk te bewerken is, of omdat het vaak voordeliger in aanschaf is. Hoewel een houten vlonder meer onderhoud vergt, geeft het altijd een natuurlijke, sfeervolle look.

Bij Janjp.nl kun je kiezen uit de volgende houten vlonderplanken:

Populair

Houten vlonderplanken

Vlonderplank geïmpregneerd grenen 2.8 x 14 cm

300 cm, 400 cm
 11,35 15,15 incl. btw
 29,05 35,25 incl. btw
Populair

Houten vlonderplanken

Vlonderplank Lariks/douglas 2.8 x 14.5 cm

300 cm, 400 cm, 500 cm
 19,49 32,75 incl. btw

Moeite met kiezen?

Vind je het lastig om te bepalen welk materiaal het best geschikt is voor jouw vlonder? Weet je niet of de nadelen van composiet vlonderplanken je misschien parten gaan spelen? Overleg dan gerust eens met één van de specialisten van Janjp.nl. Via de telefoon of via e-mail kunnen we je uitstekend adviseren; we denken graag met je mee of deze vlonderplanken iets voor jouw terras zijn. En als de voordelen in jouw geval inderdaad niet opwegen tegen de nadelen van composiet vlonderplanken, zullen we je dat eerlijk vertellen kunnen we je verwijzen naar een passend alternatief!

Contact opnemen