Alles over vlonderplanken

Bent u op zoek naar vlonderplanken voor het aanleggen van een vlonder in uw tuin? Dan bent u bij Janjp.nl aan het juiste adres. U vindt op onze webshop een breed assortiment aan vlonderplanken en vlondertegels.Vlonders zijn dé verlenging van de gezelligheid van binnen naar buiten. Het kan een hoek- of groter buitenterras in de tuin zijn waarop een ieder heerlijk kan relaxen. Een ander voorbeeld van een vlonder is een steiger voor het aanleggen van een boot. Vlonders zorgen hoe dan ook voor het perfecte plekje om in de zomer buiten te zijn en heerlijk te genieten van uw tuin! Vlonderplanken voor het aanleggen van een vlonder vindt u op Janjp.nl in meerdere soorten, maten en materialen. Voor alle soorten vlonders is er een ruime keuze.

ONS AANBOD VLONDERPLANKEN VAN JANJP

 28,52 incl. btw
Populair

Houten vlonderplanken

Vlonderplank Lariks/douglas 2.8 x 14.5 cm

300 cm, 400 cm, 500 cm
 19,49 32,75 incl. btw
 29,05 35,25 incl. btw
Populair

Houten vlonderplanken

Vlonderplank geïmpregneerd grenen 2.8 x 14 cm

300 cm, 400 cm
 11,35 15,15 incl. btw
 6,55 incl. btw
 6,15 incl. btw
 6,15 incl. btw

Composiet vlonders toebehoren

Verstelbare kunststof vloerdragers

 4,55 6,75 incl. btw
 0,65 incl. btw

Composiet vlonders toebehoren

Hoekplint aluminium

 23,95 incl. btw

Composiet vlonders toebehoren

Onderligger composiet

 8,95 incl. btw

Composiet vlonderplanken

Vlonderplanken composiet naturel

 38,95 incl. btw

Composiet vlonderplanken

Vlonderplanken composiet oud grijs

 42,45 incl. btw

Composiet vlonderplanken

Vlonderplanken composiet antraciet

 38,95 incl. btw

Vlonders zijn functioneel

Tegenwoordig kiezen mensen vaak voor een vlonder in de tuin. Vlonders zijn onder andere geschikt om langs het zwembad neer te leggen of voor het maken van een overkapping in de tuin. In de meeste gevallen worden vlonders echter gebruikt voor het maken van een terras of steiger. Een vlonder brengt veel sfeer in de tuin en kan op meerdere manieren ingericht worden.

Nu alvast benieuwd naar een klustip over het bouwen van een vlonder?

Vlonderplanken klustip

Meerdere soorten vlonderplanken

Om een vlonder te kunnen maken, heeft u vlonderplanken nodig. Koppel deze planken aan elkaar en er staat binnen een mum van tijd een prachtige vlonder in uw tuin. Vlonderplanken zijn er in alle soorten, maten en materialen. Met onze verschillende vlonderplanken en vlondertegels maakt u gemakkelijk en in een handomdraai een sfeervol en prachtig terras. Onze houten vlonderplanken en houten vlondertegels zijn er in verschillende stijlen en afmetingen en ze zijn gemaakt van hardhout of van geïmpregneerd grenen. Hierdoor zijn de tegels erg duurzaam waardoor u lang plezier heeft van uw terras of steiger. Naast de houten vlonderplanken en tegels vindt u op Janjp.nl ook een groot aanbod aan composiet vlonderplanken en composiet vlondertegels. Zo kunt u bij ons terecht voor composiet vlonderplanken en vlondertegels in verschillende lengtes, breedtes, diktes en kleuren.

Composiet vlonderplanken

De composiet vlonderplanken zijn ideaal als alternatief voor de houten vlonderplanken. Ze hebben namelijk dezelfde hoogwaardige kwaliteit, maar zijn in tegenstelling tot de houten varianten duurzaam, milieuvriendelijk, kindvriendelijk en onderhoudsvrij. De composiet vlonderplanken zorgen voor een luxe uitstraling en u heeft er vrijwel geen omkijken naar. Composiet wordt ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composite) genoemd en kan gezien worden als een middenweg tussen hout en kunststof. Composiet bestaat namelijk voor ongeveer 50% uit kunststof vezels en voor 50% uit houtvezels. Bekijk hier ons complete assortiment van houten en composiet planken en tegels en bestel eenvoudig en snel uw gewenste vlonderplanken.

Vragen over onze vlonderplanken? Neem vrijblijvend contact met ons op!

De juiste volgorde voor het bouwen van een vlonder

Voordat u begint met het aanleggen van een vlonder met vlonderplanken zijn er een paar vragen die u aan zichzelf moet stellen, om achteraf niet van een koude kermis thuis te komen. Zo is onder andere belangrijk of u in de zon wilt zitten of dat de vlonder direct aan huis dient te komen. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen in welke vorm en richting de vlonderplanken neergelegd dienen te worden en of er gebruik wordt gemaakt van vlonderplanken, vlondertegels of wellicht een combinatie van beide. Zodra u deze keuzes heeft gemaakt en weet hoe lang de vlonder moet worden, is het belangrijk om het materiaal dat u voor de vlonder wilt gebruiken uit te kiezen.

Andere benodigdheden

Verder is het natuurlijk handig om alle bevestigingsmaterialen en gereedschappen die nodig zijn alvast in huis te hebben. Dit zorgt ervoor dat het bouwen van de vlonder in uw tuin geen vertraging oploopt. Daarnaast kan het belangrijk zijn om de gewenste vlonder eerst uit te tekenen voor uw situatie. In dat geval heeft u direct een overzicht van alle afmetingen en kunt u direct berekenen of de vlonder in uw tuin past. Tot slot is het van belang om genoeg balken te gebruiken als fundering. Wanneer u minder balken gebruikt, verliest uw vlonder stevigheid en is het mogelijk dat de vlonderplanken meer ruimte nodig hebben, waardoor ze krom gaan staan.

Hanteer voor het bouwen van een vlonder dus in ieder geval de volgende stappen:

  1. Denk van tevoren goed na over de gewenste afmetingen en locatie van de vlonder (eventueel uittekenen);
  2. Bedenk het materiaal vlonderplanken dat u wilt gaan gebruiken;
  3. Zorg ervoor dat u de verschillende gereedschappen heeft liggen;
  4. Zorg voor voldoende fundering.

Bekijk ook de klustips

Voor het leggen van een vlonder met vlonderplanken bent u bij Janjp.nl aan het juiste adres. Voor het maken van een vlonder zijn onder andere staanders, dwarsbalken en slotbouten nodig, nog naast de vlonderplanken en vlondertegels. Ook verschillende andere benodigdheden die van pas kunnen komen bij het leggen van een vlonder, zijn bij Janjp.nl terug te vinden. Voor het maken van een vlondersteiger is hier een uitgebreide klustip terug te vinden. Ook voor menig andere klus in de tuin is een klustip geschreven.

Wilt u meer informatie over vlonderplanken en tegels of heeft u andere vragen met betrekking tot onze producten of klustips? Neem dan gemakkelijk contact met ons op!

Contact opnemen