Terrasoverkapping schoonmaken

Terrasoverkapping schoonmaken

De terrasoverkapping is waarschijnlijk een van de grootste aankopen die u in de tuin heeft staan. Geen wonder dat u hier trots op bent en dat u deze graag in een goede staat wilt houden om er zolang mogelijk van te kunnen genieten. Dat kan echter alleen wanneer u de overkapping goed onderhoudt. Het goed onderhouden van uw terrasoverkapping begint met het goed schoonmaken. Om u daar zo goed mogelijk bij te helpen, bespreken wij in deze blog enkele handige tips die u helpen bij het schoonmaken van uw terrasoverkapping.

Vanaf:  2.073,00 incl. btw
Vanaf:  1.567,00 incl. btw

Terrasoverkappingen

Terrasoverkapping Marokko

Vanaf:  1.596,00 incl. btw
Vanaf:  2.596,49 incl. btw

Terrasoverkappingen

Terrasoverkapping serre

 1.325,00 incl. btw

Soorten overkappingen

In Nederland heeft u keuze uit veel verschillende soorten terrasoverkappingen. Deze overkappingen bestaan echter vaak slechts uit een klein aantal materialen. Het frame is vaak van hout of aluminium en de dakplaten zijn over het algemeen van kunststof gemaakt, maar ook verkrijgbaar in glas. Deze zijn vervolgens beschikbaar in diverse afmetingen en varianten. Bij ons heeft u de keuze uit de volgende soorten terrasoverkappingen:

De daken van onze overkappingen zijn gemaakt van polycarbonaat platen. Het voordeel van polycarbonaat is de isolerende werking en de bestendigheid tegen hoge temperaturen. Het materiaal is erg licht in gewicht, waardoor het eenvoudig te verwerken en te monteren is. Daarnaast zijn de polycarbonaat platen nagenoeg onderhoudsvrij. Dat betekent niet dat polycarbonaat platen schoonmaken een overbodige luxe is. Sterker nog, het goed onderhouden van het polycarbonaat zorgt ervoor dat u nog lang kunt genieten van uw prachtige terrasoverkapping.

Polycarbonaat platen schoonmaken

Terrasoverkappingen die uit polycarbonaat platen bestaan staan hoog aangeschreven in de veranda-markt. Het materiaal is echter vrij krasgevoelig. Polycarbonaat schoonmaken dient daarom ook met zorg te gebeuren. Maak daarom tijdens het schoonmaken van polycarbonaat platen gebruik van een neutraal schoonmaakmiddel in combinatie met water. Voor het boenen gebruikt u een spons of een doek. Door de polycarbonaat platen zorgvuldig schoon te maken voorkomt u krassen en bent u er van verzekerd dat uw terrasoverkapping langer meegaat.

Terrasoverkapping aluminium

Aluminium terrasoverkappingen hebben eigenlijk vrij weinig onderhoud nodig. Het is al voldoende als u twee maal per jaar de terrasoverkapping grondig poetst. Voor het poetsen kunt u het beste kiezen voor een zachte doek of spons. Bevochtig het aluminium met water en een neutrale zeep om uw terrasoverkapping goed schoon te maken. U hoeft het aluminium alleen nog maar even goed af te spoelen en u bent klaar!

Dakgoot schoonhouden

De meeste terrasoverkappingen zijn voorzien van een dakgoot. Mocht dit ook bij u het geval zijn dan is het verstandig om deze goed te onderhouden. Met name tijdens de herfst en in de wintermaanden komt er door het slechte weer vaak veel vuil in de dakgoten terecht. Verwijder de bladeren en het overige vuil dat in de dakgoten aanwezig is. Mochten er bomen in de buurt staan dan zal het vaker voorkomen dat er bladeren en vuil in de dakgoten zit. Onderhoud daarom regelmatig de dakgoten.

Gezelligheid tijdens de koude maanden

Wanneer u uw terrasoverkapping schoongemaakt heeft, wilt u hier ook graag gebruik van maken. Bekijk onze prachtige complete tuinsets en andere tuinmeubelen om uw relaxplek helemaal af te maken. Onze heaters zorgen ervoor dat u het geen moment koud heeft. Nu nog wat leuke sfeerverlichting en comfortabele kussens en u heeft de gezelligheid te pakken. Vergeet na afloop van de gezellige avond niet de kussens weer mee naar binnen te nemen.

Vragen?

Heeft u vragen over polycarbonaat platen schoonmaken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen om u verder op weg te helpen.