Terrasoverkapping schoonmaken

Waarom terrasoverkapping schoonmaken?

De terrasoverkapping is waarschijnlijk een van de grootste aankopen die jij in de tuin hebt staan. Geen wonder dat je hier trots op bent en dat je deze graag in een goede staat wil houden om er zolang mogelijk van te kunnen genieten. Dat kan echter alleen wanneer je de overkapping goed onderhoudt. Het goed onderhouden van jouw terrasoverkapping begint met het goed schoonmaken. Om je daar zo goed mogelijk bij te helpen, bespreken wij in deze blog enkele handige tips die jou helpen bij het schoonmaken van jouw terrasoverkapping.

 2.395,00 5.083,00 incl. btw
 1.810,00 5.804,00 incl. btw
Actie

Lariks terrasoverkappingen

Terrasoverkapping larikshout 6 x 4

Vanaf:  407,96 incl. btw
Actie

Lariks terrasoverkappingen

Terrasoverkapping larikshout 5 x 4

Vanaf:  373,96 incl. btw
Actie

Lariks terrasoverkappingen

Terrasoverkapping larikshout 4 x 4

Vanaf:  339,96 incl. btw
Actie

Lariks terrasoverkappingen

Terrasoverkapping larikshout 6 x 3

Vanaf:  365,46 incl. btw
Actie

Lariks terrasoverkappingen

Terrasoverkapping larikshout 5 x 3

Vanaf:  331,46 incl. btw
Actie

Lariks terrasoverkappingen

Terrasoverkapping larikshout 4 x 3

Vanaf:  297,46 incl. btw

Soorten overkappingen

In Nederland heb je keuze uit veel verschillende soorten terrasoverkappingen. Deze overkappingen bestaan echter vaak slechts uit een klein aantal materialen. Het frame is vaak van hout of aluminium en de dakplaten zijn over het algemeen van kunststof gemaakt, maar ook verkrijgbaar in glas. Deze zijn vervolgens beschikbaar in diverse afmetingen en varianten. Bij ons heb je de keuze uit de volgende soorten terrasoverkappingen:

De daken van onze overkappingen zijn gemaakt van polycarbonaat platen. Het voordeel van polycarbonaat is de isolerende werking en de bestendigheid tegen hoge temperaturen. Het materiaal is erg licht in gewicht, waardoor het eenvoudig te verwerken en te monteren is. Daarnaast zijn de polycarbonaat platen nagenoeg onderhoudsvrij. Dat betekent niet dat polycarbonaat platen schoonmaken een overbodige luxe is. Sterker nog, het goed onderhouden van het polycarbonaat zorgt ervoor dat je nog lang kan genieten van jouw prachtige terrasoverkapping.

Polycarbonaat platen schoonmaken

Terrasoverkappingen die uit polycarbonaat platen bestaan staan hoog aangeschreven in de veranda-markt. Het materiaal is echter vrij krasgevoelig. Polycarbonaat schoonmaken dient daarom ook met zorg te gebeuren. Maak daarom tijdens het schoonmaken van polycarbonaat platen gebruik van een neutraal schoonmaakmiddel in combinatie met water. Voor het boenen gebruik je een spons of een doek. Door de polycarbonaat platen zorgvuldig schoon te maken voorkom je krassen en ben je er van verzekerd dat jouw terrasoverkapping langer meegaat.

Terrasoverkapping aluminium

Aluminium terrasoverkappingen hebben eigenlijk vrij weinig onderhoud nodig. Het is al voldoende als je twee maal per jaar de terrasoverkapping grondig poetst. Voor het poetsen kan je het beste kiezen voor een zachte doek of spons. Bevochtig het aluminium met water en een neutrale zeep om jouw terrasoverkapping goed schoon te maken. Je hoeft het aluminium alleen nog maar even goed af te spoelen en je bent klaar!

Dakgoot schoonhouden

De meeste terrasoverkappingen zijn voorzien van een dakgoot. Mocht dit ook bij jou het geval zijn, dan is het verstandig om deze goed te onderhouden. Met name tijdens de herfst en in de wintermaanden komt er door het slechte weer vaak veel vuil in de dakgoten terecht. Verwijder de bladeren en het overige vuil dat in de dakgoten aanwezig is. Mochten er bomen in de buurt staan dan zal het vaker voorkomen dat er bladeren en vuil in de dakgoten zit. Onderhoud daarom regelmatig de dakgoten.

Gezelligheid tijdens de koude maanden

Wanneer je jouw terrasoverkapping schoongemaakt hebt, wil je hier ook graag gebruik van maken. Bekijk onze prachtige complete tuinsets en andere tuinmeubelen om jouw relaxplek helemaal af te maken. Onze heaters zorgen ervoor dat je het geen moment koud hebt. Nu nog wat leuke sfeerverlichting en comfortabele kussens en je hebt de gezelligheid te pakken. Vergeet na afloop van de gezellige avond niet de kussens weer mee naar binnen te nemen.

Vragen?

Heb je vragen over polycarbonaat platen schoonmaken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen om jou verder op weg te helpen.