Wat betekent de subsidieregeling voor asbestdaken?

Sinds 20 juli 2017 kunt u subsidie aanvragen voor het verwijderen van asbestdaken, ongeacht het aantal vierkante meters. Eerder was dit alleen mogelijk indien het asbestdak groter was dan 35 m². De nieuwe subsidieregeling geldt niet alleen voor inkomende aanvragen maar ook voor aanvragen die al binnen waren waarop nog geen beslissing genomen was. Lees hier meer informatie over de versoepelde regeling.

Sinds 4 januari 2016 kunt u een subsidieaanvraag indienen om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken. Particuliere, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. Doordat asbestdaken de buitenlucht verweren en er daardoor asbestvezels vrijkomen in de omgeving is het houden van asbestdaken vanaf 1 januari 2024 verboden. Dit is om het risico voor de gezondheid te beperken.

Voor wie is deze subsidieregeling interessant?

Deze subsidieregeling is interessant wanneer:

  • U een asbestdak heeft;

  • U een particulier bent, (agrarisch) bedrijf, non-profit organisatie of overheidsinstantie;

  • U zelf de factuur voor de asbestverwijdering betaalt.

Voldoet u aan de bovenstaande eisen? Gefeliciteerd, dan kunt u wellicht gebruik maken van de subsidieregeling voor de verwijdering van asbestdaken. Lees hieronder meer over de voorwaarden voor het aanvragen van de subsidieregeling van astbestdaken.

Wat zijn de voorwaarden voor de subsidieregeling van asbestdaken?

Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen wanneer u gebruik wilt maken van de subsidieregeling voor asbestdaken. We hebben de belangrijkste voor u opgesomd:

  • U zelf de factuur voor de asbestverwijdering betaalt;

  • U laat het asbestdak verwijderen door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf die de verwijdering heeft gemeld in het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS);

  • Dakbeschot, gevels, wanden of losliggend materiaal komen niet in aanmerking voor de subsidieregeling, nokken wel;

  • U kunt pas de subsidieaanvraag insturen wanneer het dak is verwijderd. Hierbij stuurt u een factuur mee die afkomstig is van het asbestsaneringbedrijf, een aannemer of een andere partij die de verwijdering van het dak voor u heeft geregeld. Op de factuur moet in ieder geval staan: de specificatie (in dit geval de verwijdering van een astbestdak), het aantal verwijderde m² en de adresgegevens;

  • Dien uw aanvraag uiterlijk 6 maanden na de uitvoering van de verwijdering van het astbestdak in.

Het volledige overzicht van alle voorwaarden vindt u hier.

Opties beplating - Janjp.nl

Subsidie

De subsidie bedraagt € 4,50 per m² verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000,- per adres.

Wat kan Janjp.nl voor u betekenen?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Wanneer u een asbestdak verwijdert van uw schuur, loods, hal of andere ruimte moet er weer nieuwe dakbedekking op komen om de ruimte functioneel te maken. Janjp.nl biedt hierbij uitkomst. Bij ons kunt u terecht voor dakpanprofielplaten welke duurzaam, onderhoudsvrij, roestvrij en onbrandbaar zijn. Een ideale vervanging dus van uw asbestdak! Daarbij zijn wij met € 9,98 m2 de goedkoopste van Nederland.

Wist u dat u in sommige gevallen ook subsidie kunt aanvragen wanneer u kiest voor geïsoleerde dakpanprofielplaten van Janjp.nl? Met de subsidieregeling voor dak- en gevelisolatie kunt u tot wel € 20,- per m2 subsidie krijgen. Zo wordt het gebruik van geïsoleerde dakpanprofielplaten wel heel goedkoop! Wilt u meer informatie over deze subsidieregeling? Kijk dan eens bij ons artikel over dak- en gevelisolatie (link naar dit artikel).

Naast ons assortiment aan dakpanprofielplaten kunt u bij ons ook terecht voor alle toebehoren voor uw dakpanprofielplaten. Bent u nieuwsgierig naar ons assortiment aan dakpanprofielplaten of de toebehoren? Bekijk dan ons aanbod.

Bekijk assortiment >

Vragen?

Heeft u nog vragen over ons assortiment dakpanprofielplaten? Of wilt u graag advies over welke dakpanprofielplaten het beste aansluiten bij uw wensen en behoeften? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts geven u persoonlijk en gericht advies.

Contact opnemen