Schuin dak isoleren

Schuin dak isoleren

Wilt u een schuin dak isoleren? Dan bent u zeker niet de enige. Het isoleren van schuine (hellende) daken wordt veel gedaan in Nederland. Hierbij kunt u denken aan het isoleren van daken van huizen, schuren, loodsen, stallen en bedrijfshallen. Er zijn verschillende soorten dakisolatie die van toepassing zijn op verschillende soorten daken. Zo behandelen wij op deze pagina de volgende soorten dakisolatie: geïsoleerde dakpanplaten en de sandwichpanelen dak. Maar waarom dient u te kiezen voor dakisolatie? Ook daarop geven wij u een antwoord om vervolgens deze verschillende soorten isolatiemogelijkheden te bespreken. Wilt u een (schuin) dak isoleren? Lees dan hier meer over de manieren waar u uit kunt kiezen en waar u op moet letten.

JanJP isoleren dak

Voordelen van goede dakisolatie

  • Besparing op uw energierekening
  • Een energiezuinig huis is gemakkelijker te verkopen
  • Meer wooncomfort
  • Minder last van geluidshinder
  • Geen condensvorming dus geen schimmels

Waarom dakisolatie?

Naast de vraag hoe u een dak moet isoleren, vraagt u zich wellicht af waarom het verstandig is om uw dak te isoleren. Het komt eigenlijk puur neer op het feit dat u bespaart op uw energiekosten wanneer u het dak van uw huis, pand of andere ruimte isoleert. Warmte heeft de eigenschap om op te stijgen. Wanneer de koude lucht in een huis of andere ruimte verwarmt wordt, door de cv of kachel, zal het naar het dak stijgen. Bij een dak dat niet geïsoleerd is zal alle opgestegen warmte verloren gaan. Dit betekent een groot verlies van uw energiekosten, omdat de warmte uw woning of andere ruimte verlaat. U zult dan weer extra moeten gaan stoken om de aangename temperatuur in de ruimte te behouden.

Wanneer u uw dak isoleert, zal de isolatie ervoor zorgen dat de warmte in uw huis beter wordt vastgehouden. Dit zal er toe leiden dat u tijdens de wintermaanden veel minder energie verbruikt en toch een aangename temperatuur in huis hebt. Een goede isolatie zorgt dus niet alleen voor een lekkere temperatuur in uw woning, maar ook voor een besparing op de energiekosten.

Soorten dakisolatie?

Er zijn verschillende soorten dakisolatie die allemaal zo hun eigen voor- en nadelen meebrengen. Wanneer u van plan bent om een dak te isoleren dient u rekening te houden met de isolatiewaarde van het materiaal, die uitgedrukt wordt in de waarde ‘R’. Janjp.nl kan u adviseren met betrekking tot uw persoonlijke situatie. Hieronder bespreken wij de isolatiemogelijkheden die wij aanbieden.

Geïsoleerde dakpanplaten

De geïsoleerde dakpanplaten hebben een mooi afgewerkte en stijlvolle vormgeving met ingebouwde isolatie. Ze hebben het uiterlijk van de reguliere dakpannen maar zijn daarentegen relatief licht van gewicht waardoor ze beter handelbaar zijn en daarmee gemakkelijker te verplaatsen zijn. Ook de montage zal hierdoor sneller gaan. Daarnaast kan de onderconstructie voordeliger geconstrueerd worden omdat deze minder gewicht hoeft te dragen.
De beplating kan gebruikt worden voor nieuwbouwhuizen of voor de renovatie van bestaande daken van schuren, hallen, vakantiehuisjes en allerlei andere soorten constructies. De geïsoleerde dakpanplaten hebben een zeer goede isolatiewaarde: R-waarde = 1,90 m².K/W.

JanJP geïsoleerde dakpanplaten

Sandwichpanelen dak

De sandwichpanelen van Janjp.nl staan bekend om hun unieke opbouw. De panelen zijn opgebouwd uit twee hoogwaardige metalen platen met daartussen een dikke laag isolerend materiaal. De sandwichpanelen die wij aanbieden kunnen gebruikt worden als dakbekleding voor onder andere loodsen, schuren, bedrijfshallen en stallen.

Net als de geïsoleerde dakpanplaten zijn de sandwichpanelen zijn licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk en snel te plaatsen zijn. Door het gebruik van kwaliteitsstaal met perfecte coatinghebben deze isoleren panelen geringe onderhoudskosten en een lange levensduur. Hierdoor geniet u jarenlang van een goede isolatie van uw dak. Samen met de zeer hoge isolatiewaarde van R-waarde = 1,85 m².K/W maakt dat de sandwichpanelen ideaal als isolerende dakbekleding voor diverse doeleinden.

Toebehoren

Het maakt bij het dak isoleren niet echt uit of u kiest voor geïsoleerde dakpanplaten of sandwichpanelen van Janjp.nl. Beide zijn ze namelijk ideaal te gebruiken voor het isoleren van gebouwen. Wilt u uw woning, schuur, hal of vakantiehuisje isoleren, dan raden wij aan om te kiezen voor onze geïsoleerde dakpanplaten. Bij het renoveren en isoleren van loodsen, schuren, en bedrijfshallen zijn de sandwichpanelen aan te raden. Bij de plaatsing van het dak is het verstandig de juiste toebehoren te gebruiken. Bij Janjp.nl vindt u naast de beplating ook alle benodigde toebehoren.

Licht verbindingshoek - Janjp.nl

Op maat zagen

Bij Janjp.nl is het mogelijk om bij de hierboven besproken isolatiemogelijkheden de platen, panelen windveren en/of nokstukken op maat gezaagd geleverd te krijgen voor slechts een meerprijs van € 2,50 per plaat/product. Wij zagen de producten voor u perfect op maat zodat u direct aan de slag kunt met de montage. Voer hiervoor de gewenste afmetingen in op de productpagina.

Actie
Vanaf:  134,50 128,88 incl. btw
Actie
Vanaf:  137,30 131,69 incl. btw
Actie
 73,57 -  172,61  68,11 -  159,80 incl. btw
Actie
 87,72 -  229,21  78,95 -  206,29 incl. btw
Actie
 70,84 -  166,21  65,38 -  153,40 incl. btw
Actie
 239,20 -  607,20  215,28 -  546,48 incl. btw
Actie
 94,23 -  246,22  87,72 -  207,92 incl. btw

Meer weten

Wilt u uw dak isoleren, maar graag eerst meer weten omtrent het isoleren van een schuin dak? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakmensen helpen u graag verder.

Contact