Schuin dak isoleren

Alles over schuin dak isoleren

Wil je een schuin dak isoleren? Dan ben je zeker niet de enige. Het isoleren van schuine (hellende) daken wordt veel gedaan in Nederland. Hierbij kan je denken aan het isoleren van daken van huizen, schuren, loodsen, stallen en bedrijfshallen. Er zijn verschillende soorten dakisolatie die van toepassing zijn op verschillende soorten daken. Zo behandelen wij op deze pagina de volgende soorten dakisolatie: geïsoleerde dakpanplaten en de sandwichpanelen dak. Maar waarom dien je te kiezen voor dakisolatie? Ook daarop geven wij jou een antwoord om vervolgens deze verschillende soorten isolatiemogelijkheden te bespreken. Wil je een (schuin) dak isoleren? Lees dan hier meer over de manieren waar je uit kan kiezen en waar jij op moet letten.

JanJP isoleren dak

Voordelen van goede dakisolatie

  • Besparing op jouw energierekening
  • Een energiezuinig huis is gemakkelijker te verkopen
  • Meer wooncomfort
  • Minder last van geluidshinder
  • Geen condensvorming dus geen schimmels

Waarom dakisolatie?

Naast de vraag hoe je een dak moet isoleren, vraag je je wellicht af waarom het verstandig is om jouw dak te isoleren. Het komt eigenlijk puur neer op het feit dat je bespaart op jouw energiekosten wanneer je het dak van jouw huis, pand of andere ruimte isoleert. Warmte heeft de eigenschap om op te stijgen. Wanneer de koude lucht in een huis of andere ruimte verwarmt wordt, door de cv of kachel, zal het naar het dak stijgen. Bij een dak dat niet geïsoleerd is zal alle opgestegen warmte verloren gaan. Dit betekent een groot verlies van jouw energiekosten, omdat de warmte jouw woning of andere ruimte verlaat. Je zal dan weer extra moeten gaan stoken om de aangename temperatuur in de ruimte te behouden.

Wanneer je jouw dak isoleert, zal de isolatie ervoor zorgen dat de warmte in jouw huis beter wordt vastgehouden. Dit zal er toe leiden dat je tijdens de wintermaanden veel minder energie verbruikt en toch een aangename temperatuur in huis hebt. Een goede isolatie zorgt dus niet alleen voor een lekkere temperatuur in jouw woning, maar ook voor een besparing op de energiekosten.

Soorten dakisolatie?

Er zijn verschillende soorten dakisolatie die allemaal zo hun eigen voor- en nadelen meebrengen. Wanneer je van plan bent om een dak te isoleren dien je rekening te houden met de isolatiewaarde van het materiaal, die uitgedrukt wordt in de waarde ‘R’. Janjp.nl kan jou adviseren met betrekking tot jouw persoonlijke situatie. Hieronder bespreken wij de isolatiemogelijkheden die wij aanbieden.

Geïsoleerde dakpanplaten

De geïsoleerde dakpanplaten hebben een mooi afgewerkte en stijlvolle vormgeving met ingebouwde isolatie. Ze hebben het uiterlijk van de reguliere dakpannen maar zijn daarentegen relatief licht van gewicht waardoor ze beter handelbaar zijn en daarmee gemakkelijker te verplaatsen zijn. Ook de montage zal hierdoor sneller gaan. Daarnaast kan de onderconstructie voordeliger geconstrueerd worden omdat deze minder gewicht hoeft te dragen.
De beplating kan gebruikt worden voor nieuwbouwhuizen of voor de renovatie van bestaande daken van schuren, hallen, vakantiehuisjes en allerlei andere soorten constructies. De geïsoleerde dakpanplaten hebben een zeer goede isolatiewaarde: R-waarde = 1,90 m².K/W.

JanJP geïsoleerde dakpanplaten

Sandwichpanelen dak

De sandwichpanelen van Janjp.nl staan bekend om hun unieke opbouw. De panelen zijn opgebouwd uit twee hoogwaardige metalen platen met daartussen een dikke laag isolerend materiaal. De sandwichpanelen die wij aanbieden kunnen gebruikt worden als dakbekleding voor onder andere loodsen, schuren, bedrijfshallen en stallen.

Net als de geïsoleerde dakpanplaten zijn de sandwichpanelen licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk en snel te plaatsen zijn. Door het gebruik van kwaliteitsstaal met perfecte coating hebben deze isoleren panelen geringe onderhoudskosten en een lange levensduur. Hierdoor geniet je jarenlang van een goede isolatie van jouw dak. Samen met de zeer hoge isolatiewaarde van R-waarde = 1,85 m².K/W maakt dat de sandwichpanelen ideaal als isolerende dakbekleding voor diverse doeleinden.

Toebehoren

Het maakt bij het dak isoleren niet echt uit of je kiest voor geïsoleerde dakpanplaten of sandwichpanelen van Janjp.nl. Beide zijn ze namelijk ideaal te gebruiken voor het isoleren van gebouwen. Wil je jouw woning, schuur, hal of vakantiehuisje isoleren, dan raden wij aan om te kiezen voor onze geïsoleerde dakpanplaten. Bij het renoveren en isoleren van loodsen, schuren, en bedrijfshallen zijn de sandwichpanelen aan te raden. Bij de plaatsing van het dak is het verstandig de juiste toebehoren te gebruiken. Bij Janjp.nl vind je naast de beplating ook alle benodigde toebehoren.

Licht verbindingshoek - Janjp.nl

Op maat zagen

Bij Janjp.nl is het mogelijk om bij de hierboven besproken isolatiemogelijkheden de platen, panelen windveren en/of nokstukken op maat gezaagd geleverd te krijgen voor slechts een meerprijs van € 2,50 per plaat/product. Wij zagen de producten voor jou perfect op maat zodat je direct aan de slag kan gaan met de montage. Voer hiervoor de gewenste afmetingen in op de productpagina.

 315,20 915,59 incl. btw
-10%
Plaatbreedte 1,20m vanaf 40mm dikte
 206,21 489,25 incl. btw
-10%
Plaatbreedte 1,20m vanaf 40mm dikte
 211,69 502,25 incl. btw
-10%
Plaatbreedte 1,05m
 96,06 225,39 incl. btw
-10%
Plaatbreedte 1,05m vanaf 40mm dikte

Sandwichpanelen dak

Sandwichpanelen dak 40 mm

 139,46 319,41 incl. btw

Meer weten

Wil je jouw dak isoleren, maar graag eerst meer weten omtrent het isoleren van een schuin dak? Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakmensen helpen jou graag verder.

Contact