Retourneerbeleid Handelsonderneming Jan J. Pinkster

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Vervolgens heb je nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Na de retourmelding storten wij je het orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen terug. Verzendkosten voor een retourzending vergoeden wij niet.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Retourneren van artikelen kan alleen onder de volgende voorwaarden:

  • kosten voor beschadigingen (door verwerking / montage) zijn voor de consument
  • voorzien van aangehechte labels en stickers indien redelijkerwijs mogelijk
  • indien artikelen niet speciaal voor jou op maat of op kleur gemaakt zijn
  • stevig verpakt (bubbeltjesfolie en/of samengebundeld)
  • bij voorkeur voorzien van volledig ingevuld herroepingsformulier

Je kunt het artikel retourneren naar ons adres (Handelsonderneming Jan J. Pinkster, Rademakerstraat 17, 7881 JX, Emmer-Compascuum te Nederland, 0591-352870, info@janjp.nl). De kosten van de retourzending zijn voor jouw eigen rekening. Let op: indien je onder het franco bedrag komt voor gratis verzending en je gebruik maakt van ons retourformulier dan zijn wij gemachtigd om de transportkosten alsnog te verrekenen. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Wij adviseren daarom altijd de originele verpakking zorgvuldig open te maken, zodat je deze eventueel weer (deels) kunt gebruiken om de bestelling terug te sturen. Je dient zelf zorg te dragen voor transport van de retourzending. Zorg daarom altijd voor een verzendbewijs. Print het Europees retourformulier.