Overkapping maken

Wilt u een overkapping maken in uw tuin maar weet u niet precies waar u moet beginnen? Op deze pagina leggen wij u uit welke materialen, in de vorm van hout en beplating, u het beste kunt gebruiken bij het maken van een overkapping. Een overkapping geeft uw tuin een extra dimensie en creëert enorm veel mogelijkheden. Zo kunt u de overkapping gebruiken ter ontspanning, als opslag voor tuinmeubelen of als carport voor uw auto. Kortom, voldoende redenen om een overkapping te maken.

Materiaal voor uw overkapping

Voor het maken van een overkapping in uw tuin kunt u kiezen uit verschillende materialen. Zo heeft JanJP een ruim assortiment aan tuinhout in verschillende uitvoeringen en beplating die u goed kan gebruiken om uw overkapping te maken. Heeft u de materialen voor het maken van uw overkapping al bij elkaar en bent u op zoek naar een stappenplan? Lees dan direct de klustip over het maken van een terrasoverkapping.

Hout gebruiken voor uw overkapping

Wij van JanJP beschikken over tuinhout van de beste kwaliteit. Met onze onder KOMO verduurzaamde materialen, zoals planken, palen, balken, regels en rabat heeft de klusser in u een ruim assortiment tuinhout tot zijn beschikking om zelf zijn overkapping te maken. Een van de beste opties voor elk houtproject, dus zo ook voor het maken van een overkapping is lariks hout. Lariks hout staat bekend om haar duurzaamheid, sterkte en om het feit dat ze watervast is. Zo bent u verzekerd van een stevige en duurzame constructie. Met haar warme uitstraling steekt lariks hout prachtig af tegen de groenkleuren van uw tuin en de meeste steensoorten en tegels en is daarmee ideaal voor het maken van uw overkapping.

Welke beplating gebruiken voor uw overkapping?

Er zijn verschillende soorten dakplaten die kunnen dienen als dak voor uw overkapping. Zo kunt u kiezen voor dakpanplaten, damwandplaten, polycarbonaatplaten en sandwichpanelen. Voor welke beplating u kiest is afhankelijk van de specifieke eigenschappen van elke soort. Neem deze eerst goed door op onze site om een goed onderbouwde keuze te maken.

-10%
Plaatbreedte 1,20m vanaf 40mm dikte
 206,21 489,25 incl. btw
-10%
Plaatbreedte 1,20m vanaf 40mm dikte
 211,69 502,25 incl. btw
-10%
 59,07 137,83 incl. btw
-10%
Plaatbreedte 1,05m vanaf 40mm dikte

Sandwichpanelen dak

Sandwichpanelen dak 40 mm

 139,46 319,41 incl. btw
-10%
Nieuw

Polycarbonaatplaten

Polycarbonaat platen

 75,53 100,70 incl. btw

Doeleinde overkapping

Het is belangrijk om te weten waarvoor u uw overkapping gaat gebruiken. Dient de overkapping ter ontspanning in de zomermaanden of is deze meer gericht op de opslag van tuinmeubilair? Misschien wilt u de overkapping wel gebruiken als carport voor de auto? U ziet het al, een overkapping kan vele doeleinden hebben, dus bedenk goed waarvoor u de overkapping gaat gebruiken en stem de aankoop van het materiaal hier dan ook goed op af.

Vragen?

Mocht u vragen hebben met betrekking tot het maken van een overkapping en/of de keuze van het materiaal, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen