Onderhoud van uw carport

carport

Carport onderhoud

Onze carports zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten (lariks, geïmpregneerd grenen en eiken) en bieden een goede bescherming voor uw auto. Maar niet alleen uw auto heeft bescherming nodig; ook uw carports zelf heeft bescherming en onderhoud nodig. In dit bericht leest u hoe u het beste een larikshouten, geïmpregneerd grenenhouten of een eikenhouten carport kunt onderhouden en beschermen tegen aantasting en beschadiging.

Bekijk direct onze verven en beitsen Bekijk direct onze tuinhout toebehoren

Larikshouten carports

Ons Larikshout, Kwaliteit O/S – IV Larix, is een van de meest duurzame naaldhoutsoorten. Daarnaast staat het bekend als een hele sterke en watervaste houtsoort en is daardoor uitermate geschikt voor carports. Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw Larikshouten carport en vergrijzing, kromtrekking en uitdroging van het hout tegengaan, dan kunt u er voor kiezen om het Larikshout te behandelen.

Als behandelmethode kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van een transparante olie. Deze dringt diep door in het hout en geeft een natuurlijke afwerking. De onderhoudsintervallen van de olie liggen tussen de 3 en 4 jaar. Impregneren is niet nodig. U kunt er ook voor kiezen om uw Larikshouten carport te beitsen met een semi-transparante beits (waterbasis). De onderhoudsintervallen van de beits liggen tussen de 6 en 8 jaar. Voor het behalen van deze lange onderhoudsintervallen dient u het hout wel te impregneren. U kunt er ook voor kiezen om het Larikshout te schilderen. De onderhoudsintervallen hiervoor liggen tussen de 10 en 12 jaar. Ook hiervoor dient u het hout te impregneren.

Behandelmethoden Larikshout

– Transparante olie
– Semi-transparante beits
– Schilderen

JanJP carport

Impregneren

Door hout te impregneren maakt u het waterafstotend waardoor het hout wel vijf keer langer meegaat. U brengt een laagje impregneermiddel op het hout aan en laat het volgens enkele weken drogen om het volledig werkzaam te laten zijn. Het impregneren gebeurt met behulp van een kwast of roller, door het hout onder te dompelen of door het hout in vaten met impregneermiddel te stoppen en de vaten vervolgens vacuüm te trekken.

JanJP impregneren hout

Geïmpregneerd grenenhouten carports

De carports die van geïmpregneerd grenen zijn gemaakt zijn van zeer hoge kwaliteit. Door het impregneren (schimmel- en insectwerende behandeling) van het hout is het beter beschermd tegen de verschillende weersinvloeden en gaat het langer mee. De weersinvloeden kunnen er echter toch voor zorgen dat het hout gaat vergrijzen. Om dit te voorkomen kunt u het hout beitsen.

Het beitsen van het hout zal er voor zorgen dat het hout beter beschermd wordt en langer meegaat. Het hout wordt beschermd tegen vocht en blijft er langer mooi uitzien. Doordat beits minder dekkend is dan verf, blijft de houtnerf beter zichtbaar waardoor het de natuurlijke uitstraling zal behouden. De beitsproducten van Janjp.nl zullen uw carport perfect beschermen. Wilt u het hout beschermen tegen UV-straling, dan is behandeling met olievoldoende.

Behandelmethoden grenenhout

– Beitsen
– Oliebehandeling

Eiken carports

Janjp.nl heeft ook eikenhouten carports in het assortiment. Eikenhout heeft van zichzelf een rustieke uitstraling en heeft als bijkomend voordeel dat het van nature duurzaam en onderhoudsvrij is. Door deze eigenschappen is het de ideale houtsoort voor carports en kunt u lang en zorgeloos genieten van uw prachtige overkapping.

Toch adviseren wij u om uw eikenhouten carport te behandelen met houtolie om te kunnen genieten van een lange levensduur. U dient de olie in drie lagen aan te brengen, waarbij de eerste laag verdund is met circa 30% Terpentijnolie, de tweede laag met 10% Terpentijnolie en de volgende lagen onverdund tot het hout volledig verzadigd is.

Behandelmethoden eikenhout

– Oliebehandeling

Vragen?

Heeft u vragen over het onderhouden van uw carport? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen om u te helpen.

Lariks carports

Carport Sleen

 1.450,00 incl. btw

Vuren carports

Carport/berging Ever

 3.199,00 incl. btw

Geïmpregneerde carports

Carport zadeldak

 1.595,00 incl. btw

Lariks carports

Carport larikshout 3 x 4

Vanaf:  337,55 incl. btw

Lariks carports

Carport larikshout 3 x 5

Vanaf:  405,20 incl. btw

Lariks carports

Carport larikshout 3 x 6

Vanaf:  431,65 incl. btw

Lariks carports

Carport larikshout 3 x 7

Vanaf:  480,70 incl. btw

Lariks carports

Carport larikshout 3 x 8

Vanaf:  492,15 incl. btw