Categorie archieven: Klustips

Klustips – zelf aan de slag met Janjp.nl!

Hier vind je al onze klustips. Hier leggen wij je stap voor stap uit hoe je bijvoorbeeld een carport, een terrasoverkapping of een haardhoutopslag kunt bouwen. Tips voor de échte doe-het-zelver dus! Bekijk hieronder welke constructies je allemaal met onze hulp kunt bouwen en vindt alle producten die je hiervoor nodig heeft in onze webshop. Bekijk bijvoorbeeld eens bij ons ons hout, onze beplating of ons gereedschap. Heb je nog vragen na het lezen van de klustips? Of ben je op zoek naar tips voor een constructie die hieronder niet genoemd wordt? Neem dan gerust eens contact met ons op!

< Terug naar het overzicht

Container ombouw maken

containerombouw maken

Tegenwoordig is afvalscheiding een belangrijk goed: daarmee krijgen we helaas wel te maken met steeds meer ontsierende kliko’s rondom het huis. Ga je een container ombouw maken, dan geef je alle losse containers een vast plekje en berg je ze mooi uit het zicht weg! Natuurlijk kun je zo’n container ombouw kant-en-klaar kopen, maar dan bestaat de kans dat hij net niet aan jouw wensen voldoet, of niet voldoende plek biedt voor al jouw containers. Door je container ombouw zelf te maken, bepaal jij het ontwerp, kies je zelf het type hout waar je graag mee werkt en werk je jouw kliko ombouw af op de manier die bij jou past!

Zandbak maken

zandbak maken met deksel

Geniet jij elke zomer met je gezin van het buitenleven, maar mist er nog een uniek speelhoekje voor de kinderen in jullie tuin? Een plek waar ze zich terug kunnen trekken en lekker creatief bezig kunnen zijn? Dan is een zandbak maken een geweldig idee voor jullie achtertuin. Je bouwt een gezellig hoekje waar kids de mooiste creaties kunnen bouwen van zand en zo urenlang zoet zijn.

Plantenbak maken

plantenbak maken

Als je tuin je lief is, is een plantenbak maken een leuke manier om wat meer variatie aan te brengen. Sommige planten plant je rechtstreeks in de grond, en andere geef je een sfeervolle verhoging met een unieke look. Ideaal voor planten die snel woekeren, of als je hoogteverschillen aan wil brengen. Door plantenbakken te maken kun je een speelse indeling maken, die je ook snel weer aan kunt passen! Planten in bakken laten zich nu eenmaal makkelijker verplaatsen dan planten in de vaste grond. En plantenbakken zijn daarnaast ook de ideale oplossing als je wat groen aan wilt brengen op je balkon!

Pergola maken

Als je jouw tuin meer sfeer wil geven, kan het een leuk idee zijn om ook in de hoogte te werken. Een pergola maken is dan een leuke truc om je oog omhoog te leiden en je tuin diepte te geven. Kleed je pergola leuk aan door er klimplanten tegenaan te laten groeien, en creëer een unieke groene poort in jouw achtertuin. En wil je jouw pergola zelf maken? Dan hebben wij een handige handleiding voor je klaarstaan. In 5 simpele stappen bouw jij de pergola die jouw tuin tot een mooie, schaduwrijke oase maakt!

Dakgoot schoonmaken

dakgoot

Als je een mooie dakgoot hebt geïnstalleerd, dan wil je natuurlijk dat hij altijd goed blijft werken. Geen verstoppingen, geen troep in je goot en een moeiteloze afvoer van je hemelwater: dat is hoe een dakgoot hoort te werken. Je dakgoot schoonmaken is dan een klusje waar je niet onderuit komt. Eens in de zoveel tijd een kijkje nemen in je dakgoot, bladeren en ander vuil verwijderen en tegelijkertijd de staat van je goten checken is belangrijk voor een goede hemelwaterafvoer. Maar hoe pak je dat aan, je dakgoten schoonmaken?