Een uniek plekje voor je kind met een kinderpicknicktafel

kinderpicknicktafel

De zomer is in volle gang en niets is fijner dan hiervan te genieten in de vertrouwde omgeving van je eigen tuin, zowel voor jong als oud. Om ook je kind(eren) een eigen plekje te geven in de tuin, is het neerzetten van een picknicktafel een aangewezen kans: zo kan je eindelijk je favoriete boek uitlezen terwijl je tegelijkertijd een oogje in het zeil kunt houden bij je kroost. Maar welke materiaal kies je en hoe maak je nu écht het leukste plaatsje voor je kind? Lees verder voor alle tips en informatie!

Soorten kinderpicknicktafels

Kinderpicknicktafels zijn er in allerlei soorten en maten maar ze zorgen er allemaal voor dat je kinderen altijd met hun voetjes bij de grond kunnen. De verschillende materialen van de tafels hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende materialen voor kinderpicknicktafels en hun kwaliteiten.

Een houten kinderpicknicktafel

Hout is een natuurlijke grondstof en gaat daarom perfect op in het groene landschap van je tuin. Er zijn verschillende houtsoorten maar het meest voorkomend zijn de grenen kinderpicknicktafels. Deze zijn vaak geïmpregneerd en hierdoor de eerste 2-3 jaar beschermd tegen vocht, schimmels en insecten. Hierna is het echter wel aan te raden om ze opnieuw te bewerken zodat de kinderen kunnen blijven genieten van hun tuintafel. Je kan na deze periode de tafel eenvoudig bewerken met hardhoutolie en een kwast. De meeste tafels zijn goed geschuurd waardoor er ook geen kans is op splinters. Ook zijn de tafels zeer stevig. De houten kinderpicknicktafel is onze persoonlijke favoriet door al zijn voordelen en duurzaamheid en daarom dan ook opgenomen in ons assortiment. Je vindt deze hier.

Een kunststof kinderpicknicktafel

Kunststof kinderpicknicktafels gaan lang mee, zijn licht van gewicht en eenvoudig in onderhoud. De kinderen kunnen heel wat af knoeien want de tafels zijn makkelijk schoon te maken met water en zeep. Verder passen deze picknicktafels in iedere tuin omdat ze verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren. De tafels zijn bovendien vaak licht van gewicht en daardoor eenvoudig op te bergen. Dit betekent soms helaas wel dat ze ook wat inleveren op stabiliteit. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de kleuren van het plastic na enige tijd kunnen verbleken door de zon.

Een aluminium kinderpicknicktafel

De aluminium kinderpicknicktafel is een van de lichtste varianten in het rijtje en is iets stabieler dan zijn plastic broertje. Het aluminium is goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden en corrosie. Het is, desalniettemin, wel afgeraden om deze picknicktafel in een zonovergoten tuin te stallen, aangezien het aluminium heet kan worden en hierdoor gevaarlijk kan zijn voor je kinderen. Een plekje in de schaduw voor deze kindertafel is dan ook altijd aan te raden.

Bekijk al onze kinderpicknicktafels

Inspiratie voor je kinderpicknicktafel

In de tuin

Een kinderpicknicktafel biedt meerwaarde voor vrijwel iedere tuin en je kan op verschillende manieren buiten een prachtige plek voor je kind creëren met deze tafel. Door je kinderpicknicktafel slim te combineren met andere producten, maak je het een nog fijner hoekje. Je kind zal er nooit meer weg willen! Hieronder vind je een lijstje met inspiratie om dit te realiseren.

Uv-bescherming

In de tuin is een kinderpicknicktafel zeer goed te combineren met een kleurrijke parasol om je kinderen goed beschermd te houden tegen uv-straling. Ook kan je het gedeelte in de tuin voor je kind subtiel afbakenen door de tafel onder een overkapping te plaatsen. Je kan er zelfs voor kiezen om voor een dichte terrasoverkapping te gaan waardoor je kind (en jijzelf) altijd buiten kunnen zitten, ongeacht de weersomstandigheden. Zo creëer je een gezellig ogend hoekje waar je zelf ook nog gebruik van kan maken!

Speelhoek

Een kinderpicknicktafel kan ook goed dienen als onderdeel van een complete speelhoek. Zo kan je een zandbak plaatsen bij de kinderpicknicktafel voor een leuke (sensorische) speelervaring voor je kind. Natuurlijk kan je zelf ook creatief aan de slag gaan met een bak die je nog thuis hebt liggen door deze te vullen met zand en op de tafel te zetten. Op die manier heb je een afneembare zandbak voor je kinderen op de picknicktafel. Liever iets actievers? Dan kan je ervoor kiezen om een schommel of glijbaan bij de tafel te plaatsen. Op die manier kan je kind afwisselen tussen rustig zitten en dynamischer spelen.

Valbescherming

Het is natuurlijk van groot belang dat je kind veilig kan spelen en een manier om hieraan bij te dragen is het plaatsen van rubberen tegels onder de kinderpicknicktafel en/of de gehele speelhoek. Naast het breken van valpartijen van uw kind, hebben de tegels nog meer voordelen. Zo dempen ze schokken, geluid en trillingen waardoor kinderen hier fijner op spelen dan, bijvoorbeeld, normale tegels.

Binnenshuis

Bij het woord kinderpicknicktafel denkt men al gauw aan een picknicktafel in de tuin. Maar ook binnenshuis kan deze tafel bijdragen aan de huiselijke sfeer!

Landelijk wonen

De trend is langzaamaan ontstaan om houten kinderpicknicktafels ook binnen te plaatsen voor een rustieke en landelijke uitstraling in je huis. Het hout zorgt voor een stijlvolle en natuurlijke touch in je interieur. De moderne look van de picknicktafel maakt hem een veelzijdig en onmisbaar meubelstuk voor ieder interieur!

Eigen speelplaats

Met een kinderpicknicktafel binnenshuis heb je een direct een plekje speciaal voor jouw kind. Hiermee creëer je eenvoudig een plaatsje waar je kinderen aan de slag kunnen gaan met hun hobby’s en/of huiswerk. Ook kunnen ze hier spelletjes spelen en een hapje eten met hun vriendjes.

Tip: je kan er zelfs voor kiezen om de tafel in de zomer buiten te zetten en in de winter binnen: hoe multifunctioneel!

Meer inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie voor hoe je je een leuke plek voor je kinderen in kan richten in je tuin? Bekijk dan eens de verschillende speeltoestellen die wij aanbieden voor buiten.

Bekijk speeltoestellen voor buiten