Dakpanplaten monteren

Dakpanplaten monteren in 4 overzichtelijke stappen

Een mooi dak leggen is niet iets wat je elke dag doet. Door ervoor te kiezen om dakpanplaten te monteren, gaat je klus in ieder geval sneller dan bij traditionele dakpannen. Maar zelfs dan kan dakdekken een ingewikkelde klus zijn. Zeker als je niet weet waar je moet beginnen! We leggen je daarom in 4 overzichtelijke stappen uit hoe je te werk gaat als je dakpanplaten gaat monteren.

Wat doe je ter voorbereiding, welke stappen volg je om een solide dak te bouwen uit dakpanplaten en waar werk je het dak vervolgens mee af? Het zijn allemaal vragen waarop je een antwoord vindt in deze praktische handleiding. Ook vind je er handige tips bij het monteren van je dakpanplaten en geven we antwoord op veelgestelde vragen van klanten.

Bekijk onze dakpanplaten Bekijk toebehoren

Voorbereidingen

Waarom dakpanplaten? Welke dakpanplaten kies ik? Wat heb ik nodig?

Stappenplan dakpanplaten monteren

Overzicht van het dak Veelgestelde vragen

Waarom dakpanplaten?

Waarom zou je er eigenlijk voor kiezen om dakpanplaten te monteren, in plaats van traditionele dakpannen? Dakpannen en dakpanplaten verschillen nogal in prijs, waarbij de eerste vaak goedkoper uit de bus komen. Dus waarom zou je dan kiezen voor dakpanplaten? Wij zetten de verschillende voordelen van dakpanplaten monteren voor je op een rij.

Welke dakpanplaten kies ik?

Voordat je dakpanplaten gaat monteren, zul je eerst het juiste type moeten uitkiezen en bestellen. Gelukkig hebben we bij Janjp.nl een groot assortiment dakpanplaten voor je op voorraad, die je eenvoudig zelf kunt monteren. Kies uit verschillende kleuren en afwerkingen, of ga voor hoogwaardige geïsoleerde dakpanplaten. De keuze is aan jou!

-10%
 37,28 93,19 incl. btw
-10%
 39,48 98,70 incl. btw
-10%
 39,48 98,70 incl. btw
-10%
 37,28 93,19 incl. btw
-10%
 37,28 93,19 incl. btw
Uitgelicht

Geïsoleerde dakpanplaten

Bestel direct

Wat heb ik nodig?

Om dakpanplaten te monteren, heb je zowel materialen nodig als gereedschappen. Om ervoor te zorgen dat je niks vergeet hebben we twee overzichtelijke lijstjes voor je gemaakt. Eén voor de benodigde materialen en de andere voor de benodigde gereedschappen. Dat is nog eens overzichtelijk!

Stap 1: Maten bepalen

Voordat je de dakpanplaten gaat monteren, moet je de maten bepalen van je platen en zorgen dat ze de juiste afmeting krijgen om ermee te kunnen werken. Ga je zelf de berekeningen maken? Dan is onze tip om het dak uit te tekenen op grafisch papier. Niet alleen behoud je zo beter het overzicht, het maakt het makkelijker om het aantal benodigde platen uit te tellen.

Aandachtspunten

 • De minimale hellingshoek van het dak moet 8 graden zijn. Hiermee voorkom je dat water onder de platen opstuwt. Zorg daarnaast voor voldoende overlap van de dakpanplaten (vooral bij een lage hellingshoek); zo voorkom je ook hiermee de opstuwing van water.
 • Zorg ervoor dat je ongeveer 40-60 mm ruimte vrij laat tussen de platen in de nok. Op deze manier blijft goede ventilatie mogelijk, waarmee je ongewenste vochtvorming voorkomt.
 • Laat de dakpanplaten ongeveer 20-40 mm uitsteken buiten de dakrand. Hierdoor komt het water gemakkelijk in de goot terecht en is de dakrand ook beschermd tegen water en vochtvorming.
Overlap dakpanplaten - Janjp.nl

Lengte bepalen

Om de lengte van je dakpanplaten te bepalen, meet je de afstand tussen de bovenste en de onderste dakrand. Voeg hier wat speling aan toe, zodat de dakpanplaten buiten de onderste dakrand uitkomen in de goot. Zorg voor een gootoverhang van ongeveer 20-40 mm. De totale lengte die je nodig hebt wordt dus bepaald door de lengte van het dak plus de gootoverhang.

Is de te bedekken lengte langer dan de maximale dakpanplaatlengte? Maak dan gebruik van twee plaatstroken in de lengte en houd hierbij rekening met een overlap van 200 mm. Voor een maximale stevigheid raden wij je aan om te streven naar twee bijna gelijke lengtes. Ga hierbij ook uit van een veelvoud van 350 mm (de lengte van één dakpan).

Rekenvoorbeeld lengte

Stel dat de totale lengte van het dak 10 meter (10000 mm) is. Om de lengte van de onderste plaat te berekenen, kies je een veelvoud van 350 mm uit tot deze over de helft van de totale lengte uitkomt. In dit voorbeeld (10 meter) kan je een lengte kiezen van 15 pannen x 350 mm + 200 mm overlapping = 5450 mm (5,45 m).

De lengte van de hogerop liggende plaat bepaal je door de plaatlengte van de onderste plaat van de totale lengte af te trekken en de overlapping er bij te voegen. In dit voorbeeld:10000 mm – 5450 mm + 200 mm = 4750 mm (4,75 m).

Breedte bepalen dakpanplaten - Janjp.nl

Breedte bepalen

De werkbreedte van onze dakpanplaten is 1100 mm. De plaatbreedte zelf is standaard 1200 mm en je hebt een totale overlap van 100 mm per plaat nodig, om ze stabiel te kunnen leggen. Wil je het aantal benodigde platen voor de breedte berekenen, dan reken je dus altijd met 1100 mm per plaat.

Het aantal benodigde platen bepaal je gemakkelijk door de te bedekken breedte te delen door de werkbreedte van de platen.

Voorbeeld: Je werkt met een dakbreedte van 15 meter (15000 mm). Je deelt dan de totale dakbreedte door de werkbreedte van de dakplanplaten. In dit voorbeeld: 15000 mm / 1100 mm = 14 dakpanplaten.

Verschillende soorten daken

Verschillende soorten daken vereisen soms verschillende manieren van dakpanplaten monteren. Hieronder bespreken we een aantal specifieke daktypes en geven we enkele voorbeelden die je helpen bij het bevestigen van de dakpanplaten. Misschien ziet jouw dak er anders uit, maar de tips voor het bevestigen kunnen altijd van pas komen.

Schilddak dakpanplaten - Janjp.nl

Schilddak

Als je op een schilddak dakpanplaten wilt monteren, dan raden we je aan om van elk dakvlak een plan op schaal of een tekening te maken. Op deze manier bepaal je de maten met uiterste nauwkeurigheid. Houd bij het uitrekenen van de lengtes goed rekening met het feit dat de platen een stuk ‘uit moeten steken’ boven de schuine nokken. In de afbeelding wordt dit duidelijk weergegeven.

verschillende lengtes dak bij dakpanplaten

Dak met twee verschillende lengtes in één dakvlak

Wil je dakpanplaten monteren op een dak met twee verschillende lengtes in één dakvlak? Dan meet je eerst de lengte van het breedste dakvlak (vlak A). Nadat je deze lengte hebt vastgesteld, bereken je de benodigde plaatlengte voor vlak B. Houd hierbij de lengte van de platen van vlak A aan, en voeg hier een veelvoud van 350 mm (de lengte van één dakpan) aan toe, totdat de platen over de onderste dakrand van vlak B komen. Deze platen kunt je later met speciaal gereedschap inkorten. Door de afmetingen in deze volgorde te berekenen wordt het aantal in te korten dakplaten beperkt tot het smalste dakvlak, waardoor je minder ‘afval’ creëert en dus voordeliger uit bent.

Helling bepalen

Zoals gezegd moet de hellingshoek van het dak minimaal 8 graden zijn om je dakpanplaten goed te kunnen monteren. Hiermee voorkom je wateropstuwing onder de platen. Maar hoe bepaal je of de helling van jouw dak voldoet aan de minimale waarde van 8 graden?

 1. Meet de lengte van je waterpas op. Plaats vervolgens de waterpas op plaats ‘A’ in een rechte lijn.
 2. Meet vervolgens de afstand vanaf je waterpas naar het dakbeschot ‘B’.
 3. Om de helling te bepalen neem je de waardes van A en B en reken je ze vervolgens uit: hellingshoek = overstaande zijde (A) / aanliggende zijde (B)
 4. Vervolgens bereken je de hoek met behulp van tangens: tan∠AB = A / B
 5. 8 graden of meer? Dan zit je goed en kan je dakpanplaten veilig monteren!

Dakpanplaten op maat maken

Voordat je de dakpanplaten gaat monteren, zul je er een aantal op maat moeten maken. Dit doe je met een knabbelschaar of een metaalzaag met fijne tanden. Sommige mensen kiezen ervoor om de platen met een slijpschijf, decoupeerzaag of haakse slijper te lijf te gaan, maar dit is ernstig af te raden om de volgende redenen:

Stap 2: Onderdak plaatsen

De tweede belangrijke stap die je moet nemen voordat je jouw dakpanplaten kunt monteren, is het plaatsen van een onderdak. Dit is de basis waarop jouw dakpanplaten straks komen te rusten. Bij het plaatsen van het onderdak (of het renoveren ervan) is de volgorde van plaatsing erg belangrijk. We raden sowieso het gebruik van anti-condensfolie aan, als je deze folie, je tengellatten en panlatten in de juiste volgorde aanbrengt, zorg je voor een optimale waterafvoer en ventilatie.

1) Anti-condensfolie plaatsen

Anti-condensfolie breng je rechtstreeks aan op je kapconstructie om condens en ander water goed af te voeren naar de dakgoot. Deze folie laat alle damp van binnenuit door, maar is verder volledig waterdicht, waardoor de condens die zich aan de platen vormt en het vocht uit de ruimte afgevoerd worden naar de goot. De folie voorkomt daardoor indirect ook schimmel en houtrot in je dakconstructie.

Onderdak constructie - Janjp.nl
Onderdak constructie - Janjp.nl
Onderdak dakpanplaten - Janjp.nl

2) Tengellatten plaatsen

Om een goede ventilatieruimte te creëren, breng je in de lengte van het dak tengellatten aan. Deze plaats je rechtstreeks op het anti-condensfolie en lopen van de nok naar de goot.

Bekijk onze tengellatten

3) Panlatten aanbrengen

Als de tengellatten liggen, is het tijd om in de breedte panlatten aan te brengen. Begin onderaan, bij de goot, en plaats hier je eerste panlat. Plaats de eerstvolgende panlat op 270 mm afstand (hart tot hart) en de rest van de panlatten op 350 mm. De afstand tussen de eerste en de twee panlatten is kleiner, omdat deze beide onder één dakpan vallen, terwijl de rest van de pannen elk door een lat worden ondersteund.

Bekijk onze panlatten

Stap 3: Dakpanplaten monteren

Nu je basis staat, kun je daadwerkelijk je dakpanplaten gaan monteren. Dit is een specialistisch klusje, waarbij volgorde van werken en de juiste materialen wederom van groot belang zijn voor een optimale afwerking.

Beginpunt en richting van plaatsen

De montage van de dakpanplaten moet van onder naar boven en van rechts naar links gebeuren. Plaats dus altijd de eerste plaat in de hoek rechtsonder en werk vervolgens eerst de lengte af (de platen erboven) voordat je verder werkt in de breedte.

Is je dak haaks?

Controleer voordat je begint met het monteren van de platen of het dak haaks is. Dit bepaal je door de diagonalen van hoek tot hoek te meten. Zijn deze afmetingen gelijk? Dan is je dak haaks. Zijn deze afmetingen verschillend, dan is het dak niet haaks. In dat geval moet de eerste plaat zo worden gelegd dat de onderkant van de plaat de onderste dakrand volgt. Kleine afwijkingen die dan volgen kunnen worden opgevangen door de windveren en de nokpannen.

Waar zet je je platen mee vast?

Het gebruik van de juiste schroeven is erg belangrijk bij het monteren van je dakpanplaten. Gebruik voor de bevestiging zelfborende schroeven van 4.8 x 28 mm, verzinkt en gelakt in de kleur van de platen. Deze schroeven gebruik je ook om de dakpanplaten onderling aan elkaar te bevestigen.

Bestel zelfborende schroeven

Je dakplanplaten bevestigen

De dakpanplaten stuk voor stuk monteren op de panlatten. Houd hierbij dus rekening met de juiste volgorde (van onder naar boven en van rechts naar links). De schroeven moeten worden geplaatst in de dalen van de dakpannen, net onder de horizontale lijn van de dakpanpersing.

Zorg ervoor dat de platen bij zowel de nokrand als de gootrand in elk dal worden vastgeschroefd. In het ‘middengedeelte’ van de platen zijn de schroeven in een kruisingsverband te bevestigen. Houd hierbij een gemiddelde aan van 8 schroeven per vierkante meter.

Bevestigen schroeven dakpanplaten - Janjp.nl

Dakpanplaten onderling bevestigen

Om de platen aan elkaar te bevestigen gebruik je dezelfde zelfborende schroeven. Deze plaats je op de golven, ook hier net onder de horizontale lijn van de dakpanpersing. Zorg er altijd voor dat je de schroeven niet te vast, maar ook niet te los aandraait. Als je ze te vast draait, beschadig je de geïsoleerde dakpanplaten en als je ze te los monteert, behaal je niet de maximale stevigheid. De ring die aan de schroeven zit moet hierbij goed op de platen aansluiten.

Je dakpanplaten schoon achterlaten

Om schade te voorkomen, wil je de dakpanplaten na het monteren schoon achterlaten. Verwijder direct na het boren alle boorresten met een zachte borstel. Zo voorkom je dat deze deeltjes gaan roesten en de platen beschadigen. Ander vuil dat zich na verloop van tijd op de platen verzamelt is gewoon met water af te spuiten. Gebruik hierbij geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de coating beschadigen.

Stap 4: Hulpstukken monteren

Zodra je klaar bent met het monteren van je dakpanplaten, is het tijd om je dak mooi af te werken met de nodige hulp- en afwerkingsstukken. Hiermee zorg je voor een optimale werking, de beste bescherming en het mooiste resultaat. We nemen de functies van de verschillende hulpstukken met je door, zodat je een indruk krijgt van de verschillende benodigdheden voor de afwerking van je dak.

Windveren

De randen van de zijgevels werk je in de meeste gevallen af met windveren (ook wel randslabben genoemd). Door deze op je dakpanplaten te monteren, zorg je ervoor dat er geen wind en/of regen onder de dakbedekking komt. De windveren zijn in dezelfde kleuren verkrijgbaar als de dakpanplaten. Zijn de zijgevels van je dak hoger dan het dak zelf? Dan is het plaatsen van windveren niet nodig. Dit komt echter bijna niet meer voor. Gebruik eventueel een vulstrook om de ruimte tussen de dakpanplaten en de windveren op de vullen.

Windveren voor dakplaten

Formaten (in cm): 15 x 15 | 15 x 20 | 20 x 20

Bekijk windveren

Nokken

Na het monteren van je dakpanplaten ontstaan er plekken waar verschillende dakvlakken bij elkaar komen. Om je constructie optimaal te isoleren en te beschermen tegen vocht, moet je hier nokken op gaan plaatsen. Deze zijn verkrijgbaar in twee varianten: gezet en rond. Gebruik eventueel een vulstrook om de ruimte tussen de nok en de dakpanplaten op te vullen. Bij de ronde nokken is het mogelijk om een eindkap te bestellen om deze perfect af te werken.

Gezette nok voor dakplaten

Afmetingen: 1 tot 4 meter
Formaten (in cm): 15 x 15 | 20 x 20 | 25 x 25

Bekijk product

Ronde nok voor dakplaten

Lengtes: 1,05 m | 2,10 m

Bekijk product

Ronde nok voor eindkapjes dakplaten

5 verschillende kleuren

Bekijk product

Vulstroken

Na het monteren van je dakpanplaten kun je vulstroken gebruiken om de ruimtes tussen je platen en het zetwerk op te vullen. We noemen ze daarom ook wel profielvullers, opvulprofielen en dichtingsprofielen.

De vulstroken zijn beschikbaar in verschillende profielen:

 • Positief profiel: voor een afdichting tussen de muurplaten en de geïsoleerde dakpanplaten;
 • Negatief profiel: voor een afdichting tussen de nokken en de geïsoleerde dakpanplaten.

Vulstroken zijn lang niet altijd nodig: in sommige gevallen blokkeer je zelfs de ventilatie. Check dus eerst goed of je de ruimtes op wilt vullen voor je vulstroken monteert!

Vulstroken dakplaten

 • Opties: Positief vullende stroken en negatief vullende stroken
 • Lengte: 1100 mm
Bekijk volstroken

Kilgoten

Werkt je met een dak dat in de breedte een L-vorm heeft? Dan gebruik je kilgoten om de rand op te vullen waar de twee dakvlakken bij elkaar komen. Je moet kilgoten onder de dakpanplaten monteren, zodat al het water dat van de dakpanplaten valt in de kilgoten terecht komt. Deze kunnen het dan op hun beurt weer naar de dakgoot leiden!

Kilgoot

Lengtes: 1 m | 2 m | 3 m | 4 m
Afmetingen: 15 x 15 cm
Prijs per meter: € 5,20

Bekijk kilgoten

Dakrand en -goot

Na het monteren van je dakpanplaten wil je natuurlijk dat het hemelwater en eventuele condens op een goede manier afgevoerd wordt. Daarom installeer je een nette dakrand of dakgoot. Als het op dakgoten aankomt, heb je de keuze uit twee types: de mastgoot en de bakgoot. Waar de mastgoot een halfronde vorm heeft, kies je bij een bakgoot voor een traditionele vierkante dakgoot. We zien bakgoten meer bij landelijke, traditionele woningen en mastgoten vaker bij moderne woningen: door de afgeronde vorm valt deze minder op.

Voor de afwerking van de dakrand of -goot kan je gebruik maken van een muurplaatafwerking en dichtingsprofielen. Met een muurplaatafwerking maak je een afwerkende verbinding tussen de dakpanprofielplaten en de muur waar het dak op rust. Met dichtingsprofielen zorg je voor een tochtdichting door de profielen tussen de gootslab en de profielplaten aan te brengen.

Stalen mastgoot

Lengtes: 3 m | 4 m
Diameter: 125 mm
Gecoat tegen roest en weersinvloeden

Bekijk product

Composiet mastgoot

Lengtes: 4 m | 5 m | 6 m | 8 m | 9 m
Formaten: G250 | G333
Hoge slagvastheid, ook bij lage temperaturen

Bekijk product

Bakgoot

Lengtes: 4 m | 5 m | 6 m
Hoge slagvastheid, ook bij lage temperaturen

Bekijk product

Pijpdoorvoeren

Pijpdoorvoeren (ook wel dakdoorvoeren) gebruik je om ventilatiepijpen op een correcte wijze te monteren. Met een pijpdoorvoer zorg je namelijk voor een waterdichte verbinding op plaatsen waar een ventilatiepijp, antennebuis of uitlaatpijp door het dakoppervlakte moet komen. Deze doorvoeren zijn gemaakt van EPDM rubber, waarmee een lange levensduur gegarandeerd is.

Pijpdoorvoer Pipeco

Pipeco n° 4: Ø 75 – 150 mm
Pipeco n° 5: Ø 115 – 175 mm
Pipeco n° 6: Ø 125 – 230 mm

Bekijk pijpdoorvoer

Plaklood

Wil je jouw dakpanplaten na het monteren extra goed laten aansluiten? Maak dan gebruik van plaklood. Handig en snel te bevestigen! Dit materiaal is namelijk voorzien van een zelfklevende laag én een beschermende coating. De ideale vervanger voor bouwlood!

Plaklood

Afmetingen: 30 cm breed
Per meter verkrijgbaar
Volledig plakkende achterzijde

Bekijk plaklood

Overzicht van het dak

Dakpanplaten monteren - Janjp.nl

Veelgestelde vragen

Natuurlijk komen er bij het monteren van je dakpanplaten vragen aan bod, die we niet konden behandelen in deze handleiding. We hebben vragen die we binnenkregen van onze klanten voor je verzameld en er een praktisch antwoord op geformuleerd. Zo kan jij er direct mee verder! Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met onze specialisten: zij helpen je dan graag verder.

Hoeveel dakpanplaten heb ik nodig?

Hoeveel dakpanplaten je nodig hebt, is afhankelijk van de vierkante meters die je dak beslaat, maar ook van zaken als overlap en het type dak dat je gaat bedekken. Gebruik onze handige rekentool om te berekenen hoeveel platen jij moet bestellen voor jouw dak!

Dakplaten rekentool
Kan ik ook dakpanplaten monteren zonder panlatten?

Jazeker, dat kan. In deze handleiding zijn we van het gebruik van panlatten uitgegaan, maar je kunt ook gebruik maken van een houten plaat om de dakpanplaat te ondersteunen. Kies hiervoor een watervast verlijmde multiplex plaat en vergeet niet om hier ook anti-condensfolie onder aan te brengen, voor je de dakpanplaten gaat monteren. Dit zorgt ook voor een prima dakconstructie!

Welke legrichting houd ik aan bij het monteren van mijn dakpanplaten?

Dakplaten monteren doe je van rechts naar links en van onder naar boven. Leg dus als eerste de plaat in de hoek rechts onderin. Werk vervolgens eerst de lengte af (de platen erboven) voordat je verder werkt in de breedte.

Welke schroeven gebruik ik om mijn dakpanplaten te monteren?

Wij adviseren altijd om dakpanplaten te bevestigen met zelfborende schroeven. Dit zijn schroeven waarbij je geen gaten voor hoeft te boren en waarmee je dus snel kunt werken. Onze zelfborende schroeven zijn voorzien van een EPDM dichtring, waarmee je ook nog eens voor een perfecte afdichting zorgt.

Bekijk onze zelfborende schroeven
Met hoeveel schroeven moet ik mijn dakpanplaten bevestigen?

Over het algemeen raden we aan om 8 schroeven per vierkante meter te gebruiken. In het midden van je dak volstaat een kruisgewijze plaatsing van de schroeven, waarbij je om het dal een schroef bevestigt. Langs de nokrand en gootrand raden we echter aan om in elk dal een schroef te plaatsen.

Hoe kan ik mijn dakpanplaten op maat zagen?

Zelf je dakpanplaten op maat zagen doe je met een knabbelschaar of met een metaalzaag met fijne tanden. Doe dit nooit met een gewone slijpschijf, decoupeerzaag of haakse slijper! Daarmee kun je namelijk de coating van de plaat beschadigen en de gegalvaniseerde laag van de staalplaat verwijderen. Bewerk zaagranden en kleine beschadigingen altijd met een kleurstift.

Kan ik mijn dakpanplaten door jullie op maat laten zagen?

Jazeker, dat kan! Niet alleen dakpanplaten, maar ook hulpstukken als nokstukken en windveren kun je tegen een kleine meerprijs op maat laten zagen met onze handige zaagservice. Het bespaart je flink wat tijd en moeite!

Meer over onze zaagservice
Ik ga mijn dak uitbreiden. Kan ik ook dakpanplaten bijbestellen?

Heb je je huidige dak bedekt met onze dakpanplaten en wil je meer van die platen bijbestellen, omdat je je dak gaat uitbreiden? Als je niet meer zeker weet welke platen in onze webshop de juiste zijn, kun je ons een foto sturen van de bestaande platen. Dan laten wij je weten welke platen perfect aansluiten! Vul ons contactformulier in en voeg een foto van het huidige dak toe als bijlage. Dan helpen we je zo snel mogelijk!

Neem contact met ons op
Kan ik zonnepanelen monteren op dakpanplaten?

Als je op een duurzame manier stroom op wilt wekken door zonnepanelen te plaatsen, kan je die in de meeste gevallen prima bovenop dakpanplaten monteren. Of het kan, hangt voornamelijk af van het type zonnepanelen dat je erop wil (laten) monteren. Check daarom met jouw installateur of jouw type zonnepanelen op een dakpanplaten dak past.

Zijn je zonnepanelen geschikt voor op dakpanplaten, let er dan op dat je de rail waarop de zonnepanelen worden bevestigd op de juiste manier monteert: je wilt de coating van je dakpanplaten hierbij niet beschadigen. Verder is het aan te raden om een rubber aan te brengen tussen rail en dakpanplaat, zodat de coating in de toekomst ook niet beschadigt.

Hulp bij je dakpanplaten monteren

Als het goed is, is het je gelukt: je hebt aan de hand van deze handleiding je eigen dakpanplaten kunnen monteren! Is het nu nog niet helemaal gelukt? Twijfel je over de juiste producten of is een bepaalde stap in ons stappenplan je nog niet helemaal duidelijk? Of wil je gebruik maken van onze zaagservice? Neem dan gerust contact met ons op! De professionals van Janjp.nl helpen je graag verder.

Contact opnemen

2 reacties op “Dakpanplaten monteren

 1. Jasper zegt:

  Ja, dit is alleen om te voorkomen dat er beschadigingen (krassen) komen tijdens het vervoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.