Dakgoten winterproof maken

dakgoot

Gedurende de herfst- en wintermaanden kan het er soms heftig aan toe gaan. Enorme hoeveelheden bladeren, fikse regenbuien, windhozen en zelfs sneeuw is mogelijk. Het is daarom belangrijk om de dakgoten goed te beschermen en te onderhouden tegen deze weersinvloeden, zodat zij ongeschonden de winter doorkomen.

Schoonmaken

Het water in de goot moet goed doorstromen. Wanneer dit niet het geval is en er permanent water in blijft staan is de kans op beschadiging en slijtage groter. Wij raden jou dan ook aan om jouw dakgoten twee keer per jaar schoon te maken en te inspecteren op eventuele beschadiging. Mochten er bomen in de buurt staan dan is het belangrijk om de dakgoten regelmatig te checken op de aanwezigheid van bladeren.

JanJP dakgoot onderhoud schoonmaken

Voorkom lekkage

De kans op lekkage kan je voorkomen door de platte daken, dakgoten en noodoverstorten goed schoon te houden. Hierdoor wordt de kans op verstoppingen door bladeren en vuil kleiner en daarmee ook de kans dat regenwater bij grote regenval de woning binnendringt. Daarnaast voorkom je ook dat de goot door het gewicht van het extra water scheef gaat hangen, doorscheuren of losgerukt wordt.

JanJP dakgoten onderhoud

Verwijder bladeren uit de dakgoten

Het winterproof maken van de dakgoten hoeft geen grote klus te zijn. Het belangrijkste is dat je alle bladeren en overig vuil uit de dakgoot verwijdert. Dit voorkomt dat de dakgoten en regenafvoerbuizen verstopt raken zodat het regenwater vlot weg kan stromen. Als je de bladeren niet voldoende verwijdert, kan het eventueel gevallen smeltende sneeuw niet goed weglopen en is er een grote kans dat het gaat bevriezen.

Bladvanger

Het zelf schoonmaken van een dakgoot is vaak een lastige klus. Heb je geen zin in deze klus, dan is de keuze voor een bladvanger snel gemaakt. Door gebruik te maken van bladvangers voorkom je dat er bladeren, takken en ander groenafval in de dakgoten terecht komt. Deze zullen blijven liggen en na verloop van tijd van de dakgoot afwaaien.

Vragen?

Heb je vragen over het winterproof maken van jouw dakgoten? Of heb je wellicht advies nodig voor jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen om jou verder op weg te helpen.

€ 13,19 per meter

Stalen mastgoten

Stalen mastgoot zwart

 39,55 52,75 incl. btw
OP=OP
 34,47 68,94 incl. btw
OP=OP

Bakgoten composiet

Bakgoot composiet

 43,47 86,94 incl. btw