Balkonbar maken

balkonbar-maken

Zelf een balkonbar maken

Op je balkon heb je ongetwijfeld niet zo veel ruimte voor een mooie grote tafel. Daarom biedt een stoere balkonbar of balkontafel uitkomst. En er een zelf maken, is helemaal niet zo spannend. Bij Janjp.nl geven we antwoord op de vraag: “hoe maak ik zelf een balkonbar?”

Stap 1: De planken en latten schuren

Je wil je straks natuurlijk niet bezeren aan splinters. Schuur daarom de steigerhouten planken en de verbindingslatjes mooi glad. Eventueel kun je natuurlijk vervolgens de planken van een kleur naar wens voorzien. Hiermee bescherm je ook nog eens het hout, waardoor het langer mee zal gaan.

Stap 2: Achterkant maken

Vervolgens gaan we aan de slag met de achterkant van de balkonbar. Hiervoor leg je 3 planken tegen elkaar aan, welke je vervolgens voorziet van een verbindingsbalkje aan de uiteinden. De verbindingsplankjes bevestig je met ongeveer 6 lange schroeven aan beide zijden.

balkonbar-achterkant-maken

Stap 3: Verbindingslat

Aan de binnenkant komt een horizontaal verbindingslatje. Deze zorgt ervoor dat de balkonbar stevig blijft hangen.

balkonbar-maken-verbindingslat

Stap 4: Bovenkant van de balkonbar

De bovenkant van de balkonbar, die over de reling komt te hangen, maken we ook vast met lange schroeven. De binnenkant van de balkonbar maken we door 1 steigerhoutenplank naar beneden te plaatsen. Deze komt aan de voorkant van de reling te hangen en deze bevestigen we met 4 lange schroeven en aan de binnenkant hiervan komt weer een verbindingslatje.

balkonbar-maken-bovenkant

Stap 5: Tafelblad

Nu komt het tafelblad van de balkonbar. Deze maken we met twee steigerhoutenplanken van 150 x 20 cm naast elkaar. Hieronder bevestigen we weer overdwars twee verbindingslatjes van elk 40 cm met korte schroeven.

balkonbar-maken-tafelblad

Stap 6: Afwerking

Maak tot slot nog een verbindingslatje vast aan de achterkant van de tafel. Hiermee voorkom je dat straks de balkonbar scheef hangt en alle hapjes en drankjes van tafel glijden!

balkonbar-maken-afwerking
balkonbar-maken-af

Klaar! Vragen?

Je balkonbar is nu klaar! Heb je na het lezen van deze klustip nog vragen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen je met alle plezier verder bij jouw klus!

Neem contact op!